Voor veel mensen voelt 30 graden in Nederland onaangenamer aan dan 35 graden op een Spaans terras. En dat is geen verbeelding: hitte is hier vaak een stuk drukkender. Maar waarom eigenlijk? Het antwoord ligt in een mix van klimaat, fysiologie én mindset.
Nieuws
Dinsdag viel het velen op: een dunne, grijze sluier aan de hemel hield de zon uit zicht. Wat op het eerste gezicht op sluierbewolking leek, bleek in werkelijkheid rook afkomstig van bosbranden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan — in Canada.
Weerfoto
Op 9 januari 2025 sneeuwde het flink in Zuid-Limburg. Ik was met de bus onderweg van Maastricht naar Margraten, maar strandde onderweg in een sneeuwfile. Niet veel later stopte het streekvervoer vanwege de weersomstandigheden en moest ik mijn reis lopend voortzetten. Was wel een erg mooie wandeling!
Bijzonder weer
Weerfotografie kun je met iedere camera doen, maar het vraagt wel om een flinke dosis kennis van het weer, discipline en doorzettingsvermogen, een gezonde dosis lef en nieuwsgierigheid.
Weatherscapes – Handboek voor spectaculaire weerfotografie informeert en inspireert jou om ook met onweer, woeste wolkenluchten, mist en sneeuw aan de gang te gaan. Gijs de Reijke jaagt in heel Europa op ‘zwaar weer’. Hij weet dan ook als geen ander wat er komt kijken bij een geslaagde weerfoto.
Overzicht
Zomer in Nederland betekent vaak zon, zweten en zwoegen, maar de hitte van deze week springt eruit.
Weerspreuk
Sommige weerspreuken komen vaak uit, andere bijna nooit of alleen bij toeval. Het Weer Magazine houdt de zin en onzin van weerspreuken tegen het licht.
Meest recente artikel
Minder methaan uitstoten kan op korte termijn een groot verschil maken. Maar waarom eigenlijk?